Thuis. Nederland in coronatijd met een prachtig verhaal over Dushi Huis

Afgelopen zomer kwam fotograaf Ton Bennemeer bij Dushi Huis in Afferden langs om een portret te maken van het huis en de kinderen in coronatijd. Dat heeft geresulteerd in een verhaal in Thuis. Nederland in coronatijd. Een boek met 75 prachtige portretten van gezinnen, families en huishoudens kriskras door het land. Eén daarvan is van Dushi Huis oprichter Alex de Bokx met de kinderen in Afferden dat in de coronatijd fungeerde als vakantiehuis.

Meer vriendschappen en rituelen in coronatijd

‘Tijdens corona zijn ze hun rituelen nog meer gaan waarderen. Onderling discussiëren, samen eten. Ook zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan omdat verschillende vakantiehuizen tegelijkertijd het vakantieterrein bezochten binnen de RIVM-richtlijnen. Ze zijn er aardig doorheen gekomen’, vindt Alex. Een van de mooie citaten uit het verhaal die de foto nog meer kleur geven.

Thuis is gevuld met troostfoto’s van Ton Bennemeer

Thuis is ontstaan naar een idee van fotograaf Ton Bennemeer. Toen hij vanwege het coronavirus geen opdrachten meer kon uitvoeren, bedacht hij de troostfoto. “Een portret van een gezin, familie of huishouden met de deurpost als ´fotolijst´.” De Schrijfjuffers hebben het beeld context gegeven en zo ontstond een uniek tijdsbeeld van wellicht de meest vreemde periode na de Tweede Wereldoorlog, zo valt te lezen op de site van de uitgever van het boek, Van Brug.

Bestellen van het boek Thuis

Meer over het boek is te lezen op de website van fotograaf Ton Bennemeer, het boek zelf is op de website van Van Brug te bestellen

Foto: © Ton Bennemeer.