StroomOp podcast van BGJZ over betere jeugdhulp met Dushi Huis-oprichter Alex de Bokx

StroomOP is de podcast voor steeds betere jeugdhulp van Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGJZ). Daarin praat wetenschapsjournalist Malou van Hintum met bevlogen jeugdzorgprofessionals over de jeugdhulp volgens hen beter kan. Alex de Bokx schoof aan voor de zesde aflevering ‘Elk kind verdient een thuis’. Samen met Karen de Ruiter, GZ-psycholoog en gedragskundige bij Parlan.

Betere jeugdhulp

In de aflevering praat Alex de Bokx van Dushi Huis vanaf ongeveer minuut 22 over het doorschuiven kinderen en jongeren die worden van de ene naar de andere jeugdinstelling. Het idee: deze kinderen verdienen een plek waar ze onvoorwaardelijk mogen blijven. Waar ze boos, moeilijk en vervelend mogen zijn, zonder risico op straf of overplaatsing. Alleen zo kunnen ze vertrouwen opbouwen in de buitenwereld en zichzelf, en zelfstandig worden.

StroomOP podcast

Met StroomOP wil BGJZ onderzoeken hoe we kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen geven, waardoor ze stevig in het leven kunnen staan. Ook willen we leren wat er nodig is om complexe problemen zo veel mogelijk voor te blijven.

Beluister ‘Elk kind verdient een thuis’

Luister hier de podcast ‘Elk kind verdient een thuis’. Dat kan ook via Spotify, Apple podcast en Google door te zoeken op StroomOp podcast.

Foto: uit het Dushi Huis archief, toen Alex de Bokx startte als pleegouder. Deze foto werd later met deze tekst gebruikt voor JAN magazine.