Kinderen Dushi Huis zamelen geld in voor Sruthi en Karuna uit India

Dushi Huis steunt al een tijd lang de stichting Derde Wereld Hulp (SDWH) en helpt Sruthi (links) en Karuna (rechts) in India. Nu hebben de kinderen uit de Dushi Huizen onlangs hun spaarvarkens geleegd en samen het geweldige bedrag bijeengebracht van €485,01 als extra voor de Indiase meisjes. Dit bedrag wordt door Dushi Huis verdubbeld en aan de stichting overgemaakt.

De kinderen van de Dushi Huizen leven altijd erg mee met Sruthi en Karuna, beiden 17 jaar oud. Zij wonen duizenden kilometers verderop en groeien op in een heel andere cultuur, maar maken vergelijkbare dingen mee in hun leven. En, lopen soms tegen dezelfde problemen aan als zij. Mede daarom hebben de kinderen met veel liefde en plezier geld ingezameld.

Kleinschalige hulp in huizen

Sruthi en Karuna wonen thuis bij hun ouder(s). Zij volgen nu zoveel mogelijk de online lessen van school via een mobiele telefoon. Daarnaast helpen ze hun moeder in de huishouding. SDWH zet zich in voor deze meisjes en andere kansarme kinderen in de omgeving van Vijayawada, een stad in de Indiase deelstaat Andhra Pradesh aan de oostkust van India. Dat doet de stichting op een kleinschalige manier in de huizen Tulip Garden Home en Tulip garden Hostel.

Schoolgeld

Twee keer per jaar komen de meisjes naar Tulip Garden. Daar ontvangen ze, als het niet op een andere manier kan, het schoolgeld voor het komende halfjaar. Naast materiaal om kleding van te maken en met kerst een cadeautje. Verder wordt met de meisjes regelmatig telefonisch contact gehouden. Vaak is er een hostel verbonden aan de school of in de buurt waar de meisjes wonen. Daar slapen ze meestal met meerdere kinderen op een kamer. In sommige hostels voor ze gekookt, in andere moet je het zelf verzorgen.

Een bericht uit het leven van Karuna

Om de paar maanden ontvangt Dushi Huis een bericht uit India. Deze keer over Karuna. ‘Voor Karuna is het een lastige tijd. Haar vader is afgelopen zondag overleden. Haar moeder heeft alleen werk op dagelijkse basis en die is er bijna niet in coronatijd. Karuna heeft nog niet besloten wat ze gaat studeren. Haar interesse gaat uit naar Bachelor of Arts in Literature. Er bestaat ook nog de kans dat Karuna nu wordt uitgehuwelijkt omdat de moeder, mede door druk van de familie, dat de beste oplossing voor Karuna vindt. We hopen uiteraard van niet.’

Kinderen leren op eigen benen staan

Dushi Huis steunt Derde Wereld Hulp omdat Dushi Huis zich verwant voelt met het werk en filosofie van de stichting. Goed om te weten: de kinderen in India krijgen onderdak, eten, gezondheidszorg, scholing, structuur en een liefdevol gezinsleven. Dat vergroot de kans op een goede en zelfstandige toekomst. Het belangrijkste doel is daarbij is de kinderen in staat te stellen op hun eigen benen te staan.

Meer informatie over stichting Derde Wereld Hulp India