Nieuw! Dushi Colour voor jongvolwassenen van 15 tot en met 21 jaar

Steeds vaker ontvangt Dushi Huis aanvragen voor uithuisgeplaatste jongeren van 15 tot en met 21 jaar. Jongvolwassenen die niet in een Dushi Huis wonen, maar direct via (pleeg)ouders of een zorginstelling op zoek zijn naar een veilige woonplek. Dat vraagt om een andere aanpak en een huis dat bij deze leeftijdsgroep past. Daarom is er nu een nieuwe loot aan de Dushi-stam: Dushi Colour.

Aanpak gericht op jongeren
Dushi Colour gebruikt het Dushi Huis-concept en dezelfde visie als fundament. Net zoals in de basishuizen, is het huis een thuis; een veilige plek waar de jongeren onvoorwaardelijk welkom zijn. De deur staat altijd open. De is thee gezet. Maar, Dushi Colour werkt onafhankelijk van de andere huizen en geeft een invulling aan het samenwonen en leven van jongeren op een manier die bij hen past.

Naar school of werken
Absolute voorwaarde om bij Dushi Colour te wonen is dat de jongvolwassene naar school gaat en/of werkt en dat serieus neemt. De focus bij Colour ligt op zelfstandigheid, ontwikkeling en (positieve) autonomie. Het idee is dat de jongvolwassenen op die manier beter inzicht krijgen in de gevolgen van hun doen en laten. Op eigen benen leren staan en autonoom kunnen functioneren begint bij het leren van fouten en de consequenties daarvan.

Ontdekken en ontplooien van talenten
Het huis is de veilige thuisbasis. Daarnaast werken de jongeren, samen met het Colour-team dat gespecialiseerd is in puberautonomie, aan het ontdekken en ontplooien van talenten en interesses en hobby’s. Opleiding, een baan voor de toekomst en omgaan met financiën krijgen veel aandacht. Het zijn immers jongvolwassenen die op de drempel staan van ‘uitvliegen’.

Mail voor meer informatie naar info@dushihuis.nl of bel coördinator Friso van Doesburg op 06-46 49 00 96.