Shantala massage aanraken voeten

De stressreducerende kracht van Shantala kindermassage

Kinderen met hechtingsproblemen ervaren veel stress bij onduidelijkheden en veranderingen door de dag heen; thuis, op school en in contact met anderen. Een kind heeft juist energie nodig voor school en sociale contacten. Om de kinderen die bij Dushi Huis wonen hierin goed te begeleiden, is een goede afstemming tussen volwassenen belangrijk. Naast het aanleren van rustgevende technieken zoals Shantala kindermassage. Een blik op de methodiek en therapieën die Dushi Huis inzet en waarom.

Handen massage
– Shantala Kindermassage is de meest veelzijdige kindermassage die er bestaat en is volledig afgestemd op kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar –

Methodieken en therapieën uit de Dushi Methodiek
Bij Dushi Huis maken wij gebruik van de Dushi Methodiek en verschillende therapieën die de opvoeders en de kinderen kunnen helpen bij het verminderen van stress.

Bij bouwsteen 2 van de Dushi Methodiek ‘Basisvertrouwen & Stressreductie’, komen volgende therapieën aan bod:

  1. Communicatie basisvertrouwen.
  2. Muziektherapie.
  3. Mindfulness.
  4. Weerbaarheid.
  5. Massage.
  6. Rouw en verliesbegeleiding.

Team Dushi Huis dat getraind is in Shantala kindermassage
 – Op de foto, het team van Dushi Huis dat getraind is in Shantala kindermassage door de Massage Academie –

Shantala Kindermassage | wat is het en waarom geven wij dit?
Als het passend is voor een kind, bieden wij de kracht en voordelen van Shantala kindermassage. Medewerkers van Dushi Huis worden hiervoor getraind door professionals van de Massage Academie.

Shantala Kindermassage is de meest veelzijdige kindermassage die er bestaat en is volledig afgestemd op kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het is heel belangrijk om het kind een goed afgestemde massage te geven, waarbij het gaat om een zachte en ontspannen aanraking. De massage zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen, intensiever spelen, rustiger slapen en productiever en minder agressief zijn. Deze massagevorm wordt regelmatig in de huizen ingezet wat ook een positieve invloed heeft op de andere kinderen. Zo hebben ze vaak meer begrip voor elkaar en nemen de concentratie en leerresultaten toe.

Meer weten over de Dushi Methodiek en de 5 bouwstenen?
Kijk op de pagina van ons Dushi Leerhuis!