Dagbesteding Mini Manna Doetinchem maakt schilderijen voor Dushi Huizen

Kunst, creativiteit en vrolijkheid is in de Dushi Huizen enorm belangrijk. En dus zijn wij superblij met de prachtige schilderijen van de kunstenaars van stichting Mini Manna die de Dushi Huizen verrijken. Als je eens in een Dushi Huis bent, let er dan op. We stellen graag de bijzondere, creatieve kunstenaars aan je voor!

Stichting Mini Manna in Doetinchem

Dushi Huis werkt nauw samen met de dagbesteding van stichting Mini Manna en de dagbesteding [S]Maak in Doetinchem. Mini Manna is, naast een dagbesteding, een hulpwinkel voor mensen met weinig bestedingsruimte. Mensen kunnen er een pasje aanvragen zodat zij gedurende drie jaar tegen lagere prijzen dan in de supermarkt hun boodschappen kunnen doen. [S]Maak is onderdeel van de stichting, een sociale onderneming waarbij persoonlijke groei en ontwikkelingen van hen die een dagbesteding volgen centraal staat. De bijbehorende kringloopwinkel waar de stichting inkomsten uit haalt, is voor iedereen toegankelijk.

Vriend stichting Mini Manna

Als Vriend van de stichting, door schilderijen te kopen en mooie relatiegeschenken te laten maken, steunen wij hen waar mogelijk. Zo werden al eens vrolijke sleutelhangers en originele kerstballen voor ons in de dagbesteding gemaakt.  Maar ook persoonlijke knuffels voor de kinderen van de Dushi Huizen. En natuurlijk de fraaie schilderijen die in al onze huizen hangen!

Afstand doen van je schilderijen, moeilijk? Kunstenares Mariet:
‘Liever dat een ander ervan geniet, dan dat ze bij mij thuis in de weg staan.’

Dit zijn de kunstenaars van Mini Manna die in de Dushi Huizen hangen

Mariet de Hamer: abstract met kleuren en vlakken

Mariet (1956) woont in Doetinchem en vindt ontspanning in het schilderen. Haar stijl: met minder meer effect! Met de bijzondere kleuren en vlakverdeling is haar stijl heel herkenbaar. Vaak zie je iets van een landschap, maar kijk ook naar hoe er geschilderd is, soms met structuur (zoals korreltjes door de verf). Mariet schildert bij Stichting Mini Manna in de schildergroep en is exposant in De Kleine Galerie, allebei in Doetinchem. Ze doet makkelijk afstand van haar schilderijen. “Liever dat een ander ervan geniet dan dat ze bij mij thuis in de weg staan”, zegt Mariet.

Van Mariet hangen zeventien schilderijen bij verschillende Dushi Huizen.

Sharon Elfring: kleurrijk en explosief

Sharon Elfring (1995) uit Doetinchem is een creatieve duizendpoot. Ze houdt van schilderen op schilderdoeken, beelden, kleding, lampenkappen en op gezichten in de vorm van schmink! Thuis of bij de dagbesteding van Stichting Mini Manna is zij altijd met een project in de weer. Ook vindt zij het fijn anderen blij te maken met haar werkstukken. Kleurrijk en explosief is haar kenmerk: een ‘Sharon’ herken je meteen. Met haar kleuren wil zij graag bij iemand anders een glimlach op het gezicht toveren! Inspiratie voor haar zijn bloemen en de natuur. “Elke bloem groeit en bloeit anders en wat voor vorm of kleur ze ook hebben, ze mogen er allemaal zijn! En alle bloemen zijn mooi en superkleurrijk”, aldus Sharon.

In de verschillende Dushi Huizen zijn veertien schilderijen van Sharon te vinden.

Presilla van Foeken: dieren en mensen

Presilla (2002) is stagiaire vanuit Praktikon (voortgezet praktijkonderwijs) bij de dagbesteding van Mini Manna in Doetinchem. Ze woont in Winterswijk. Presilla is bijna altijd aan het tekenen of schilderen. Vaak dieren, maar ook mensen. Ze vindt haar ideeën op internet. Presilla houdt van lachen en is heel sociaal. Ook kan ze zich goed concentreren, dan gaat ze helemaal op in het tekenen of schilderen.

Dushi Huis heeft vier dierenschilderijen uitgekozen van Presilla, zie de foto.

Rianne Hageman: klassiek en realistisch

Als Rianne (1985) schildert dan is dat met olieverf. Vaak zijn dieren haar onderwerp, soms ook mensen. Ze gebruikt een foto als inspiratie. Rianne schildert klassiek en realistisch en als zij een paard op het doek zet, dan ís het ook een paard! En al zegt iedereen om haar heen dat haar schilderijen heel mooi zijn, Rianne vindt het niet altijd makkelijk om dat zelf te zien. Er zijn periodes dat Rianne niet schildert. Dan vindt zij haar afleiding in onder meer werken achter de naaimachine. Zij is deelnemer bij Stichting Mini Manna en S{maak}, beide dagbestedingen zijn in Doetinchem. Creatief bezig zijn is een fijne afleiding voor Rianne. Eerder verkocht zij regelmatig haar schilderijen aan liefhebbers.

Van Rianne zijn de schilderijen van de vogel en de paarden in de huizen te zien.

Op de foto bovenaan dit blog, van links naar rechts: Presilla (schilder), Nicolette (begeleider schildergroep), Alex de Bokx (Dushi Huis), Mariet (schilder) en Sharon (schilder). Rianne (schilder) staat niet op de foto.

Meer over stichting Mini Manna

Wil je ook Vriend worden van stichting Mini Manna of Mini Manna op een andere manier steunen? Neem dan een kijkje op de website van Mini Manna en ontdek het bijzondere werk dat zij in de Achterhoek doen.