Coronarichtlijnen Dushi Huis update oktober 2020 vanwege halve lockdown

De halve lockdown die vanwege COVID-19 vanaf 14 oktober 2020 in Nederland geldt, zorgt ook voor aangescherpte coronaregels binnen Dushi Huis. In ieder geval de komende vier weken houdt iedereen zich aan de volgende coronarichtlijnen:

Bezoekregelingen

Elkaar ontmoeten gebeurt nu even alleen digitaal en op afstand. Denk aan extra beeldbelmomenten, kaartjes of iets anders om naar de ouders te sturen en digitale quizjes om met de ouders te doen.

Herfstvakantie

In de herfstvakantie blijven we zoveel mogelijk in- en rondom het huis. Uitjes naar zwembaden en pretparken doen we niet. Bos,- en strandwandelingen kunnen in kleine groepen wel doorgaan.

Verjaardagen en kinderfeestjes

Kinderen gaan nu niet naar kinderfeestjes. Daarnaast zijn een aantal kinderen jarig de komende tijd. Die vieren we thuis. De familie en het netwerk van de kinderen viert dit digitaal mee.

Sporten

De zwemlessen voor de kinderen gaan voorlopig niet door. Wel zijn in (bijna) elk huis personal trainers om samen met de kinderen en volwassenen in kleine groepen te sporten. Denk aan bootcamples in de tuin.

Online vergaderen en thuiswerken

Meetings en overleggen gebeuren zoveel mogelijk online en digitaal, alle kantoormedewerkers werken thuis.

Zorg voor de kinderen en voor elkaar

In alles verliezen we het noodzakelijke niet uit het oog: de zorg voor de kinderen en voor elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Deze regels zijn gebaseerd op wat het RIVM adviseert. Wij volgen de richtlijnen van de overheid en passen deze toe op leef- en werkomgeving van Dushi Huis.

Foto via © Unsplash, United Nations graphic.