Nieuws uit de Dushi Huizen

Shantala massage aanraken voeten
6 september 2023

De stressreducerende kracht van Shantala kindermassage

Bij de Dushi Methodiek zet Dushi Huis therapieën in voor het verminderen van stress bij kinderen met hechtingsproblemen. Shantala kindermassage is er een van. Lees meer over de kracht van deze techniek en waarom we deze massage geven.  
Read More
9 augustus 2023

Huis gezocht in Nijmegen voor nieuw te openen Dushi Huis

Dushi Huis wil een nieuw huis openen in de regio Nijmegen en zoekt daarom een geschikt pand, maximaal 10 kilometer uit het centrum van de stad. Tips voor een maatschappelijke huur- of koopwoning zijn welkom! Lees meer over de wensen en hoe je contact opneemt.
Read More
10 maart 2023

Alex de Bokx verlaat Dushi Huis

Alex de Bokx, oprichter en bestuurder van Dushi Huis verlaat na bijna 20 jaar de door hem opgerichte Dushi Huis organisatie. Alex heeft per 1 maart 2023 zijn werkzaamheden overgedragen aan Carola Hollebrand. Zij zal als waarnemend bestuurder samen met Janneke van den Hoek en Mustafa Kurt de directie vormen.
Read More
Logo YouBeDo
27 januari 2023

YouBeDo: koop een boek en steun Dushi Huis!

Je favoriete boek kopen en tegelijkertijd Dushi Huis steunen, zonder dat je meer betaalt? Het kan op YouBeDo.com Deze sociale onderneming en online boekshop heeft meer dan 3 miljoen boektitels om uit te kiezen en doneert tot 12 procent van het aankoopbedrag aan het goede doel, in dit geval Dushi Huis! Lees hier hoe jij goed kunt doen.
Read More
Argos interview
3 juni 2022

Dushi Huis in radio-uitzending onderzoeksprogramma Argos over vijf uithuisgeplaatste kinderen

Het onderzoeksprogramma Argos van de VPRO en Human dook in het verhaal van vijf uithuisgeplaatste kinderen die bij Dushi Huis woonden. Hun voogden, hun wettelijke vertegenwoordigers, zijn minder blij met de Dushi Huis woonplek. Ze moeten er weg. Wat nu?
Read More
Prof. dr. Peer van der Helm
6 januari 2022

“We moeten inzetten op het gewone leven met school, vriendjes en clubs en autonomie voor kinderen”

Prof. dr. Peer van der Helm vertelt in dit blog, naar aanleiding van een Gelijkgestemden bijeenkomst van Dushi Huis, over zijn werk, wetenschappelijke inzichten en over kinderen in systemen en staalkaarten vangen. “One size fits nobody”.
Read More
Haags Bakkie goede doel Capriole Coffee.
5 november 2021 / Den Haag

Dushi Huis Den Haag genomineerd als goede doel voor Haags Bakkie

Superleuk nieuws! Dushi Huis Den Haag is genomineerd als goede doel voor Haags Bakkie, de versgebrande koffie van Capriole Café uit Den Haag. Lees snel verder hoe je kunt stemmen en Dushi op nummer 1 zet.
Read More
3 juni 2021

Mascha Struijk over hoe met liefde en lef verschil in de jeugdhulp te maken

Ken je Mascha Struijk al? Onlangs schoof deze bevlogen ondernemer aan bij een digitale Gelijkgestemden-sessie van Dushi Huis om te vertellen over de beweging die zij in de jeugdzorg in gang wil zetten.
Read More
Klok zomertijd
23 maart 2021

Zomertijd: tijd voor een mooi verhaal over tijd van verhalenverteller Paul Groos

De zomertijd breekt aan. Tijd om de klokken gelijk te zetten en te luisteren naar een verhaal van Paul Groos. Paul komt regelmatig bij Dushi Huis om de mooiste verhalen te vertellen. Een echte verhalenverteller, ze bestaan nog!
Read More
22 maart 2021

Hélène van Beek over haar boek ‘Kinderen van de Staat’: “Jeugdzorg is de nieuwe Toeslagenaffaire”

Niet eerder greep een onderwerp, een onderzoek en het schrijven van een boek Hélène van Beek zo aan als ‘Kinderen van de Staat’. We vroegen Hélène naar de totstandkoming van het boek en of ze lichtpuntjes ziet voor de jeugdzorg.
Read More
1 2 3

Kijken: tv & documentaires Dushi Huis


De makers van Brandpunt+ (KRO-NCRV) volgden een aantal weken Alex de Bokx en maakten deze bijzondere reportage over het Dushi Huis.


Bekijk hier de mini-docu Als je bij me weggaat waarin Jamilla uit het Dushi Huis in Ellecom een hoofdrol speelt.

Dushi in de pers

Goed om te lezen